Home » Training Oerbeelden van mannelijk leiderschap

Binnenkort!

Wat?

De training is gebaseerd op een klassieker: King, warrior, magician and lover (1990). Dat gaat over vier oerbeelden (archetypen) in de man. Een bewuste man schakelt daartussen. Zo neemt hij de leiding over zichzelf in plaats van dat alles hem maar overkomt.  

Ik heb het boek omgeschreven naar hoe (on)volwassen mannen zich op de werkvloer gedragen. Hierbij put ik uit ruim 20 jaar werkervaring als projectmanager. Met deelname aan de training vergroot jij bijvoorbeeld jouw autoriteit, discipline, creativiteit en evenwicht. Je krijgt ook handvatten om te dealen met de schaduwen van collega’s en klanten als de tiran, de manipulator, de ik-kan-er-ook-niks-aan-doen of het ongeleide projectiel.

In de training leer je geen trucjes om anderen te beïnvloeden. Centraal staat het boeddhistische principe van ‘ik ben jij en jij bent mij’. Dat is veel krachtiger en duurzamer. We vormen een tijdelijke stam. Aan agile, lean of scrummen doen we niet. We nemen juist de tijd.

1 hele dag + 1 terugkomavond voor maximaal 8 mannen; volledig verzorgd

Datum: volgt binnenkort

Locatie: Apeldoorn

Wat levert het op?

  1. Je hebt zicht op jouw vier archetypen en hun schaduwen
  2. Je zet die kanten effectiever in
  3. Je herkent schaduwen bij jezelf, collega’s of klanten
  4. Je werkt beter samen (met mannen én vrouwen), vergroot je business en kan meer incasseren
  5. Je staat steviger wanneer jouw schaduwen of die van anderen je uitdagen

Voor wie?

KKMM is voor elke medewerker, ondernemer of zzp’er. Alle functies, opleidingen en branches zijn welkom. Het enige dat telt, is dat jij jezelf laat zien. Vind je het spannend om je salarisschaal en functie thuis te laten? Om alleen als man mee te doen? Dan moet je vooral komen.

KKMM werkt met archetypische beelden van man-zijn. Deze zijn duizenden jaren oud en nog steeds diep verankerd, ook al blijkt uit onderzoek dat mannen en vrouwen minder verschillen dan we denken. KKMM gaat niet over dé man of dé vrouw en respecteert genderdiversiteit.

Het originele boek KKMM gebruikt veel mythen en symbolen uit de Westerse cultuur. Komt jouw familie van oorsprong uit een niet-Westers land? Maakt niks uit. De grondgedachte van KKMM is dat jongens uit alle culturen een vergelijkbare reis naar het man-zijn maken. Wees welkom!