Home » Meer info » Wie ben ik

Over mij

Ik ben geboren in 1968 en groeide op in een klein gezin met een broer. Mijn vader woonde zonder ouders als vluchteling in het arme, naoorlogse West-Duitsland. Op zijn veertiende ging hij naar zee. Veel van zijn familie zat in het onbereikbare Oost-Duitsland.

Mijn Nederlandse grootouders hadden een boerderij. Ze overleden toen ik nog een kleuter was. De enige tante stierf kinderloos. Het contact met mijn oom is daarna verwaterd. Mijn moeder was huisvrouw.

Hoewel ik liefdevol opgevoed was, ontwikkelde ik ook beperkende overtuigingen. Zo was mijn vader een doorzetter en een sterke vent. Hij werd als ‘mof’ gediscrimineerd. Daardoor vertrouwde ik als jongetje andere mensen niet snel. Als puber en student was ik een onzekere slungel, bang voor mijn eigen kracht. Ook twijfelde ik aan mijn identiteit.

Tot mijn veertigste werkte ik hard. Voor de baas, voor mijn gezin. Voor iedereen. Pas dan hoorde ik erbij. Een echtscheiding en een korte opname op een psychiatrische afdeling waren in 2012 het keerpunt. Ik was depressief, wist niet meer wat voor man ik was en voelde mij ontworteld. 

Nu sta ik weer stevig en wil ik doorgeven. Ik woon samen en heb drie dochters. Mijn hobby’s zijn o.a. hardlopen, yoga en houtsnijden. Ik voel mij verbonden met de wolf als krachtdier, vooral met Akela uit The Jungle Book (Akela was de mentor van het mensenkind Mowgli).

 

Youngmentor, Apeldoorn heeft de wolf als krachtdier