Home » Deel 1: archetype - het goddelijke jongetje

Young professionals

In het proces van volwassen worden krijgen jongens de mannelijke energie van de Koning, de Krijger, de Magiër of de Minnaar. Elke energie heeft kwaliteiten en twee schaduwkanten (actief en passief).

De volwassen energieën hebben allemaal een voorloper. Soms ontwikkelt een jongen zich traag of stokt zijn psychologische en spirituele groei. Hij wordt dan door een of meer jongensenergieën overheerst. Elke voorloper heeft ook kwaliteiten en twee schaduwkanten.

Selectie en duurzame inzetbaarheid 

Als hrm’er wil je weten wie de (jonge)man is die tegenover je zit. Wat kan hij nog meer? Kan hij de vacature aan? Past hij in het team? Je komt daar op tal van manieren achter. Van gesprekken tot testen en niet te vergeten: ervaring. Archetypen bieden een andere invalshoek. Ze laten zien in hoeverre de (jonge)man gerijpt is. Dat draagt bij aan het maken van de juiste keuzen.

De voorlopers zijn soms moeilijk herkenbaar. In dit vierluik geef ik tips  over hoe je ze herkent.

Goddelijke jongetje (deel 1)

Het Goddelijke jongetje is de voorloper van de Koning. Een jonge medewerker of sollicitant met die energie kan een verborgen talent zijn. Maar, het Goddelijke jongetje heeft twee schaduwkanten: het Ventje op het voetstuk (actief) en het Watje (passief). Die zijn misschien een risico. 

Naar de tips >>

Serie

Verschijningsdata:

Deel 2 (het heldhaftige jongetje): 19 juni 2020 Naar de tips >>

Deel 3 (het vroegwijze jongetje): 26 juni 2020 Naar de tips >>

Deel 4 (het gevoelige jongetje): 2  juli 2020 Naar de tips >>

Webinar

Op 8 juli 2020 geef ik een webinar over alle voorlopers.  Aanmelden >>

Training

Op 13 oktober 2020 geef ik een training over de volwassen archetypen. Deze reeks is daar een goede voorbereiding op. Meer informatie >>