Home » Aanbod » Zakelijk » Ontslag

Werkgeverschap

Houdt de carrière van een jongeman in jouw organisatie op? Bij ontslag of het einde van een contract kun je twee dingen doen. Je wenst hem veel succes en bent stiekem blij dat zijn loonkosten wegvallen. Of, je besteedt aandacht aan zijn vertrek. Wat doe jij? Weet dat een warm afscheid een goed signaal naar alle personeel is en dat het jouw organisatie een ambassadeur oplevert. Dat kan nog eens van pas komen.

Onvrijwillig verder solliciteren vraagt wat van de jongeman. Incasseren, volhouden en omgaan met gevoelens die hem misschien onbekend zijn. Hij mist de structuur van een baan, de contacten en - als hij die had - zijn eigen mentor. Misschien woont hij nog op een studentenkamer of is hij net voor die baan verhuisd en heeft hij een klein sociaal netwerk.

Ontslagvergoeding

De meeste jongeren redden het wel. Maar hoe fijn is het wanneer de werkgever na ontslag nog een mentor beschikbaar stelt? Speciaal voor jongemannen die verder solliciteren heb ik een arrangement. Dit bestaat uit:

  • 5 uur gesprekken
  • daarnaast beschikbaarheid per app of mobiel om even te luisteren of te bemoedigen
  • helpen met zelfreflectie t.b.v. brieven of gesprekken (vooraf en naderhand)
  • behouden van focus (niet lukraak op alles solliciteren) en motivatie

Ik begeleid bij wat het oproept om (weer) werkeloos te zijn. Ook help ik je bij het analyseren van vacatures. We onderzoeken samen wat jou aantrekt of afstoot en waarom dat zo voelt. Ben jij op zoek naar hulp bij welk werk jou leuk lijkt, waar je kwaliteiten liggen en hoe je het solliciteren precies aanpakt, dan raad ik je aan een loopbaan- of sollicitatieadviseur te zoeken. 

Meer informatie over tarieven >>