Home » Aanbod » Werkwijze

Begeleiden

Ik ben meer mentor dan coach. We werken niet toe naar een specifieke vaardigheid. Ik ben er voor dat duwtje in de rug. Meestal ben ik een aardige, rustige gast. Soms ben ik een eikel die niet in jouw bullshit trapt, maar ik heb altijd respect.  Jij mag tegengas geven. Graag zelfs. Zo komen we ergens en het houdt mij jong. Ik heb respect voor de andere mannen in jouw leven (vader, broers, opa’s, ooms, enz). Ons contact is een aanvulling. 

Zoeken

Ik ben opgeleid als basiscoach. Ooit waren jij en ik jongetjes die met een vrolijke, nieuwsgierige blik naar de wereld keken. Dat raakten we om allerlei redenen een beetje kwijt. Basiscoaching gaat over:

  • zoeken naar jouw talenten en verlangens
  • echt voelen wie jij in de basis bent en wat je wilt
  • de overtuigingen die je tegenhouden doorprikken

Luisteren

Het kan spannend zijn om iets hardop te zeggen, maar ook opluchten. Gooi het er maar uit. Mijn sterke punten zijn:

  • actief luisteren
  • knopen ontwarren
  • aanwezig blijven als het lastig wordt
  • relativeren

Ik hou wel van een foute grap. Vaak is dat een manier om iets te verdragen. Vanuit mijn eigen ervaring ben ik extra alert op het voorkomen van depressie. Mij shockeer je niet snel met jouw situatie, met wat je bezig houdt of met wat je gedaan hebt. Ik vind je zelden zielig. Dat helpt jou namelijk niks.

 

Inspireren

Een mentor geeft iets door. Mijn ervaring is echter niet dé weg. Ze kan je inspireren. Heel soms geef ik een welgemeende waarschuwing. Ik werk als Youngmentor omdat ik het leuk vind aan jouw groei bij te dragen.

Voelen

We doen soms een kleine oefening als ik merk dat we te veel in ons hoofd zitten. Dat is een typische mannenkwaal. Met behulp van bijvoorbeeld meditatief ademen maak je contact met jouw gevoel van dat moment en met jouw mannenkracht. Niks hocus pocus of pussy aan. Krijgers deden dat vroeger ook.